Aby korzystać z zawartosci forum należy się zarejestrować, można to zrobić za darmo TUTAJ
ten aplet jest widoczny tylko dla niezarejestrowanych użytkowników! :-)

Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
Darius 
Mega Gaduła

Grupa: GameBoard
Otrzymał 25 fragów(i)
Wysłany: 2010-08-28, 19:03   Na czym polega mod Jailbreak?

Często spotykam się z ludźmi którzy wbijają na serwer Jail break i się wypytują o co tu chodzi więc ja mniej więcej postaram się wam to wytłumaczyć.

Co to jest Jail break i na czym polega.
Jail break(symulator więzienia) jest to kolejny mod 4Fun (dla zabawy) do counter strike 1.6 w którym gracze dzielą się na 2 grupki CT - czyli strażnicy (klawisze) i TT - więźniowie. CT mają za zadanie prowadzić zabawy wśród więźniów tak, aby został tylko jeden TT (o tym później). Więźniowie muszą dobrze skupić się na poleceniach Sajmona - główny strażnik (aby być głównym strażnikiem wystarczy będąc w CT wpisać /simon) Sajmon prowadząc zabawy może robić zmyłki np. źle [lub wogóle] rozpocząć lub zakończyć zabawe (gry wytłumacze na końcu poradnika).

Porady dla TT(Więzniów)
1. Aby bawić się w grę musi ona być rozpoczęta (zaczynamy zabawę w...) i zakończona (kończymy zabawę w...) w przeciwnym razie nie słuchamy polecenia bo inaczej CT może nas zabić.
2. Rozróżniajmy rozkazy poruszania się - bieg , chodzenie (przytrzymać shift) czy na "kucaka" to nie jest to samo, tak samo kucnij (kliknąć jeden raz ctrl), kucaj (klikać ctrl) czy siedzieć (trzymać ctrl).
3. Jeśli chcemy możemy nie słuchać się ct i uciec wtedy się buntujesz i CT mogą cię zabić bez ostrzeżenie (jeśli było polecenie a ty go nie wykonałeś i uciekłeś).
4. Jeśli wszyscy więźniowie wpiszą /cele to cele zostaną otwarte bez udziału strażników.
5. TT który będzie poprawnie wykonywał polecenia , wygrywał gry i zostanie ostatnim więźniem ma w nagrode życzenie np. Pojedynek na deagle (scouty , awp itd.) z ct, darmową broń - dostajesz broń i zabijasz bezbronnych więźniów lub FreeDay - juto masz dzień wolny nie musisz słuchać rozkazów CT i możesz biegać po mapie (tylko nie do gr )
6. Jeśli podejdziesz do CT blisko ma prawo cię zabić bo może to uznać za niebezpieczeństwo.
7. TT nie wolno wchodzić do GunRoomu - składziku z bronią. Robią to na własną odpowiedzialność i może zostać nagrodzony śmiercią.
8. Jeśli zostanie wypowiedzone polecenie "totalny bezruch" (podczas zabawy w sajmona musi być "sajmon mówi totalny bezruch" TT nie może nawet drgnąć a jeśli zostanie wypowiedzony rozkaz "bezruch" to możemy się ruszać ale w miejscu.

Porady dla CT(Klawiszy)
1. Aby zostać CT trzeba mieć sprawne mikro, być po mutacji lub mieć ponad hmm 15 lat (?) i "ogarniać" (dawać sobie rade).
2. Zabijanie TT bez powodu to FreeKill (jeśli zrobisz to niechcący wpisujesz "kill" w konsole lub poszkodowanemu więźniowi nazajutrz podarowujesz FreeDaya) jeśli zaś robisz to specjalnie - będziesz potraktowany banem.
3. CT musi wpisać /simon w ciągu 1 minuty bo w przeciwnym wypadku wszyscy więźniowie mają FreeDay'a (dzień wolny).
4. Trzymaj się w bezpiecznej odległości od TT są nieprzewidywalni i bezlitośni a już na pewno unikaj więźniów z łomem (raz cię uderzą - giniesz).
5. Nie nadużywaj mikro.
6. Nie można zabić wszystkich TT zawsze,ale to zawsze musi zostać 1 (no chyba że się zbuntował).

Gry (omówienie , porady)
1. Gry zawsze muszą być rozpoczęte i zakończone (zaczynamy zabawę w... , kończymy zabawę w...) w przypadku gry "W sajmona" Gra musi zostać zaczęta słowami " Sajmon mówi... zaczynamy zabawę w sajmona , sajmon mówi kończymy zabawę w sajmona...:.
2. Wytłumaczenie gier jest na forum. ja wytłumaczę te które grane są najczęściej:
- ostatnia reakcja - sajmon mówi polecenia (ZAWSZE muszą być rozpoczęta słowami ostatnia reakcja np. skocz - w przeciwnym wypadku giniesz).
Czasami sajmon powie "pierwsza reakcja np. skocz" to ten kto wykona pierwszy to polecenie ginie.
- Dyktando - Sajmon mówi zdanie lub słowo (zdanie musi zawierać w odpowiednim miejscu kropki i przecinki a także rozpoczynać się wielką literą, słowo nie musi) Pierwszy TT który napisze poprawnie to zdanie/słowo z zasadami ortografii itp. Wygrywa i najczęściej wybiera osobę/osoby do zabicia.
ZAWSZE przed powiedzeniem zdania/słowa sajmon musi powiedzieć "słowo lub zdanie do napisania to..".

Komendy CT(Klawiszy)
1. /cele - głosuje za tym aby otworzono cele
2. /freeday - daje TT fd
3. /box - włącza tryb walki między TT
4. /simon - zostaje sajmonem - głównym strażnikiem

Komendy TT(Więzniów)
1. /cele - głosuje aby zostały otwarte cele
2. /lr - tylko dla ostatniego więźnia - jest to lista życzeń

Dodatki na serwerze
1. "kupa" - możemy zrobić kupe na trupie stawając na jego ciele i kliknięciu "F"
2. Czapki - aby założyć czapke wpisujemy w say'u /czapki. Czapki najczęściej są używane do zabawy w mam talent itp.

Słowniczek
FreeDay [fd] - Jest to dzień wolny, TT nie musi słuchać poleceń CT
FreeKill - zabicie bez powodu TT (tylko dla CT)
sajmon/prowadzący - główny strażnik - jego mają się słuchać więźniowie
GunRoom - pomieszczenie (składzik z bronią)

Więcej zabaw macie - KLIK

Poradnik by Malfoy (przerobiony przez DariuS'a)
Gość Wbijaj na CSGoral.cba.pl
Szukamy Adminów na Serwer!
Postaw fraga autorowi tego posta

7KeN 
Mega Gaduła
SignuM leszcz !

Grupa: Przyjaciel
Wysłany: 2010-08-28, 20:14   

Bardzo dobry poradniczek, już się zapoznałem z treścią ulotki :)

MarinEx 
Mega Gaduła
SWAT :D

Grupa: Moderator
Otrzymał 16 fragów(i)
Wysłany: 2010-08-28, 20:35   

Ja też wszystko przeczytałem uważnie, bo raz O_RLY? wziął mnie na Jaila i w ogóle nie ogarniałem xD
Teraz będzie tylko lepiej.

Polać Dariusowi :D
Albo pochwały przywrócić i mu dać ;P

Postaw fraga autorowi tego posta

Odpowiedz do tematu