Aby korzystać z zawartosci forum należy się zarejestrować, można to zrobić za darmo TUTAJ
ten aplet jest widoczny tylko dla niezarejestrowanych użytkowników! :-)

Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
Lago 
Paplacz

Grupa: User
Otrzymał 2 fragów(i)
Wysłany: 2010-08-26, 20:31   Zabawy na Jail Break

Postanowiłem stworzyć ten temat ponieważ zauwazylem ze wiekszosc ludzi niemiala stycznosci z serwerami JB.

Przedstawione sa tu prawie wszystkie zabawy, a jesli którejś niema to znaczy ze jest ona nowa lub bardzo slaba i nienadajaca sie do grania.

1. Saimon mówi…
Opis: Gra polega na wykonywaniu wyłącznie rozkazów które zaczynają się na Saimon mówi… ( czasem zamiast Saimon gracze podmieniają na swój Nick). Np. Saimon mówi skakać , Saimon mówi kucać , Saimon mówi załóżcie czapki mikołaja, itp.

2. Ostatnia reakcja
Opis: W tej grze mamy za zadanie jak najszybciej wykonać polecenie mówiącego CT. Ostatnia osoba która wykona polecenie ginie.

3. Zabawa w Boga

Opis: Polega na jak najszybszym założeniu danej czapki. Kto pierwszy ją założy zostanie wybrany przez CT i wybiera kilka osób ze swojej drużyny przed lub za którymi musi kucnąć i je uderzyć. Wytypowani członkowie z TT giną.

4. Quiz
Opis: Gra polega na wyborze kategorii pytania ( czasem są one ograniczane do 2-4), a następnie poprawne udzielenie odpowiedzi.

5. Kulki
Opis: Prosta gra, która polega na wystrzeleniu określonej liczby naboi przez CT, a TT ma zgadnąć ile zostało mu w magazynku.

6. Spray
Opis: Tą zabawę możemy uznać jako konkurencje kto wyżej zrobi spraya na ścianie ten wygrywa.

7. Marynarz
Opis: Każdy CT mówi liczbę od 1 do 10, po czym wszystkie się sumuje i odlicza zawsze 3 w niebo i resztę od losowo wybranego TT .

8. Baba Jaga patrzy
Opis: Gra ma podobne zasady jak w dziecinnej zabawie. CT jest baba jagą. TT i CT musi mieć pomiędzy sobą duża odległość. Na słowo [ CT ] start , TT biegnie na CT. Baba jaga , stoi plecami do TT. Jeśli się odwróci i krzyknie „ Baba jaka patrzy!” TT mają bezruch i tak ciągle póki pierwsza osoba uderzy Babę Jagę.

9. Lustro
Opis: TT powtarza , każda sekwencje ruchów wykonanych przez prowadzącego CT.

10. Mam talent
Opis: Gra polega na pokazaniu swojego talentu (zabawa na podstawie programu telewizyjnego).
Mogą to być najróżniejsze rzeczy oprócz zabijania CT ( to jest żałosne).

11. Milionerzy
Opis: CT zadaje ci pytanie i podaje 4 warianty. Wybierasz a, b, c lub d.

12. Berek
Opis: Kto się nie bawił w berka za młodu niech żałuje. Gra polegająca na ganianiu się TT. Twoim zadaniem jest uderzenie raz lewym przyciskiem kolegi.

13. Odmieniec
Opis: Gra polega na wpisaniu liczby 1 lub 2 przez TT na odpowiedni znak od CT. Ten, który będzie miał liczbę inną niż reszta ginie.(Od siebie dodam że to zabawa tylko dla 3 osób.)

14. Wyścigi
Opis: TT musi dotrzeć od celu A do celu B wskazanego przez gracza z CT jak tylko można najszybciej. W zależności od decyzji klawiszy ginie 1 lub więcej ostatnich osób.

15. Zgadnij za kim stoję/co trzymam
Opis: Terro stoi plecami do CT... CT wyciąga bron lub staje za którymś graczem i mówi np. xxx zgadnij jaka mam bron (można dodać, masz do wyboru usp, m4, granat, nóż). Jeżeli bawimy sie zgadnij za kim stoję to wszyscy TT piszą nick gracza za którym stoi CT i na strzał naciskają enter. Kto zgadnie jest bogiem, ginie etc....

16. Spray w wodzie
Opis: TT staja na trampolinie przy basenie(o ile mapa posiada) skacza do wody i kto dalej zrobi spraya/skoczy jesli nie ma spraya wygrywa.

17. Wieża
Opis: TT mają za zadanie podzielić się na 2 zespoły najlepiej 5 osobowe i ułozyć wieżę wskakując na siebie w jak najszybszym czasie .TT który spadnie lub nie współpracuje z zespołem zostaje zabity.

18. Familiada
Opis: CT dzielą drużyny na 2 zespoły (drużyna 1 i drużyna 2) kiedy drużyny są już podzielone to wychodzi po 1 wybrany członku drużyny.CT zadaje pytanie do 2 stojących osób i która z nich szybciej napisze odpowiedzi wygrywa i tym zyskuje punkt dla drużyny a osoba która nie odpowiedział ginie.

19. Gra w słowa
Opis: Zabawa polega na tym że CT mówi słowo a TT maja jak najszybciej napisać je na say .Osoba która napisze najszybciej wygrywa i wybiera pewną ilość TT(zależy od CT) do zabicia.

20. Chowany - Zabawa
Opis: Polega na tym że TT chowają się na mapie tak żeby CT ich nie znalazł TT maja na to 30s ,TT którego znajdzie CT nie ma prawa go zabić .CT wymyślaj sobie jakąś liczbę pisząc ją tylko na czacie CT ,jak TT zostaje znaleziony to CT ma obowiązek zapytać (jaka liczba) a TT ma odpowiedzieć, jak odpowie dobrze to już tego TT nie pyta się o liczbę a jak źle odpowie to ginie.

21. Nurek
Opis: CT wyrzuca pustą broni na koniec basenu a za zadaniem 2 TT jest ścigać się po tą broni, który TT ja podniesie wygrywa.

22. Mecz
Opis: TT rozgrywaja mecz (1vs1 , 2vs2 itd.) . Wygrana druzyna przezyje.

Oświadczam że NIE jest to mój poradnik, ja tylko go uporządkowałem i podkoloryzować żeby było bardziej czytelnie.

I proszę o niepisanie w tym temacie propozycji nowych zabaw(będzie temat do tego specjalnie przeznaczony), a tylko spostrzeżenia i wątpliwości do zabaw tu opisanych.
Mam nadzieje że pomoże wam to zrozumieć i polubić Jail Break:)

Darius 
Mega Gaduła

Grupa: GameBoard
Otrzymał 25 fragów(i)
Wysłany: 2010-08-26, 22:35   

Ten temat to coś dla Dzunka ;d hehe
Gość Wbijaj na CSGoral.cba.pl
Szukamy Adminów na Serwer!
Postaw fraga autorowi tego posta

:dzun: 
Mega Gaduła
GaGa ulala