| Autor |
Wiadomość |
tetris
Nowicjusz
Grupa: UserDołączył: 06 Kwi 2011 Posty: 7
|
Wysłany: 2011-04-06, 12:01 FFA - Kilka zmian.
|
|
|
FFA stoi puste więc trzeba coś z tym zrobić, pograłem trochę na innych pełnych FFA i wyczaiłem troszkę pluginków
Granaty - http://ultra-style.pl/-vt9026.htm#21006
Uzasadnienie: Graczom się to podoba i myślę że na FFA się nada.
ESP - http://ultra-style.pl/-vt9027.htm#21008
Uzasadnienie: Pomoc dla nowych adminów, łatwiej im osądzić czy owemu graczowi zrobić ss'y czy też nie.
Runda Nożowa - http://ultra-style.pl/-vt9029.htm#21010
Uzasadnienie: Rozgrzewka obowiązkowa |
|
| Ostatnio zmieniony przez tetris 2011-04-06, 12:13, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
bnk
Zrzęda

Grupa: UserWiek: 19 Dołączył: 14 Mar 2011 Posty: 50 Skąd: Strzegowo
|
Wysłany: 2011-04-06, 12:07
|
|
|
| Mowisz nie ma problemu. Spróbujemy moze cos z tego wyjdzie, przede wszystkim zapraszam do gry. Na FFA tak jak i na inne serwery. Ale tak mysle zeby tak teraz na max rozkrecic ffa ;] i bedzie good |
|
|
|
|
 |
Alk0.
Mega Gaduła 2k9

Grupa: Junior AdminWiek: 18 Dołączył: 05 Kwi 2010 Posty: 373 Otrzymał 36 fragów(i)
|
|
|
|
 |
Baksu
Paplacz

Grupa: UserDołączył: 07 Kwi 2011 Posty: 11
|
Wysłany: 2011-04-08, 19:29
|
|
|
Ogólnie to ja nie będę mógł grać jak będzie kick za ping +100 bo przez hosting mi skaczę ciągle.
Ja bym pomyślał nad zmianą hostingu np. na kampno.pl |
|
|
|
|
 |
Alk0.
Mega Gaduła 2k9

Grupa: Junior AdminWiek: 18 Dołączył: 05 Kwi 2010 Posty: 373 Otrzymał 36 fragów(i)
|
|
|
|
 |
Baksu
Paplacz

Grupa: UserDołączył: 07 Kwi 2011 Posty: 11
|
Wysłany: 2011-04-08, 19:46
|
|
|
| bnk, pisal ze hostingu teraz nie zmieni ale trzeba bedzie o tym jak najszybciej pomyslec, ownserver to gowno jak pisza na roznych forach, ja sadze tak samo. |
|
|
|
|
 |
bnk
Zrzęda

Grupa: UserWiek: 19 Dołączył: 14 Mar 2011 Posty: 50 Skąd: Strzegowo
|
Wysłany: 2011-04-08, 19:56
|
|
|
| Kod: | 1. Potrzebny jest plugin transferujący pakę do innego gracza jesli posiadacz jest afk
2. Spec nie działa.
3. amx_banneo & amx_ip (te pluginy i komendy być muszą.
4. Wgraj jakieś porządne menu na banowanie i to ustaw żeby były gotowe szablony powodów.
5. Trzeba dodać FFA do AmxBans, bo też nie wiadomo kto było banowany kto nie itd.
6. Runda rozgrzewkowa.
7. Plugin kikujący za wysoki ping (~100), może to chociaż w małym stopniu ogarnie te lagi. |
1. Dobra Plugin transferujacy pakę zaraz wgram.
2. Spec działa.
3. amx_banneo jest w postaci amx_bancfg działa pod komendą amx_bancfgpmenu
4. No dobra ale stwierdziłem ze kazdy moze sobie sam napisac powod.
5. Z tego co mi wiadomo by trzeba zmieniac amx mod x na 1.8.2 bo jest 1.8.1 itd. Ale nie wiem jak tez to działa. Czy na zasadzie wgranego pluginu to działa czy jakos inaczej. Wiec narazie nic nie ruszam. Jak cos to niech signum sie ze mna skontaktuje i to wyjasni mniej wiecej.
6. To nie potrzebne
7. Zaraz dodam.
| Kod: | | Mam też kilka zastrzeżeń do tego regulaminu co zrobiłeś (albo przekopiowałeś) bo niektóre pkt. nijak nie pasują... Np. to żeby uzgadniać działanie wspólnie z resztą adminów, czyli czekać aż sie namyślą a czit wyjdzie... Albo nagrywać demo zamiast ss, itd. |
Ten regulamin kopiowałem i zmieniałem po swojemu bo czasu nie mam przeprawiałem go tak na szybko ale szybko go poprawie. |
|
|
 |
Ruffi
Mega Gaduła Skate Your Style

Grupa: AdministratorWiek: -7 Dołączył: 19 Lut 2010 Posty: 659 Otrzymał 18 fragów(i) Skąd: Częstochowa.
|
Wysłany: 2011-04-08, 20:03
|
|
|
AMXBANS działa na zasadzie wgranego pluginu, wymaga też uruchomienia modułu mysql ponieważ poprzez bazę danych mysql serwer łączy się z hostingiem.
Co do zmiany amx'a to wydaje mi się że wystarczyło by podmienić pliki z inną wersją amx'a z tego co pamiętam nie konfiguruje się pluginów pod wyznaczoną wersje amx tylko jest ogólnie.
Na wszelki wypadek można też zrobić backup'a serwera gdyby coś poszło nie tak jak trzeba... |
|
|
 |
SignuM
Mega Gaduła

Grupa: AdministratorWiek: 20 Dołączył: 11 Sty 2010 Posty: 1186 Otrzymał 28 fragów(i) Skąd: Rzeszów
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj do ulubionych Wersja do druku
Ulubione tematy |