| Autor |
Wiadomość |
MraXis
Paplacz

Grupa: UserDołączył: 13 Lut 2010 Posty: 17 Skąd: Suwałki
|
Wysłany: 2010-03-10, 21:16 Lagi
|
|
|
Witam. Od niedawna, po kupnie nowego monitora mam lagi w paru sytuacjach.
Po pierwsze: mapa de_aztec. Gdy jest ta mapa nie gram, gdyż mam na niej lagi: w wodzie, na bsach i ogólnie gdy pada deszcz na tej mapie Kolega powiedział, żeby reinstall mapy. Niewiem czy pomoże jeszcze nie miałem czasu wypróbować ale wątpie w to, że pomoże.
Po drugie - mam straszne lagi, gdy leży smoke... Gdy smoke jest i patrze na niego, to mam ogromne lagi. Jak widzę smoka to nie patrze na niego i przechodze tyłem, wtedy nie laguje Przypominam, że mam już ustawionego smoka w options na najniższych parametrach, próbowałem te poradniki z google i nie pomogło za wiele..
Jeśli mieliście może kiedyś taki problem i rozwiązaliście go skutecznie, proszę podzielcie się nim
Niby drobnostka, a strasznie przeszkadza w grze... |
|
|
 |
TREEq
Mega Gaduła
Grupa: AdministratorWiek: 19 Dołączył: 17 Paź 2009 Posty: 383 Otrzymał 18 fragów(i) Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2010-03-10, 22:02
|
|
|
Ile masz FPS'ów??
// Z tym smokiem miałem podobą sytuację po wpisaniu w konsoli "net_graph" zobaczyłem że mam spadki FPS nawet do 3 |
|
_________________ Masz konto steam?! Przeczytaj To! |
| Ostatnio zmieniony przez TREEq 2010-03-10, 22:11, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
:dzun:
Mega Gaduła GaGa ulala

Grupa: AdministratorDołączył: 21 Lip 2009 Posty: 1498 Otrzymał 40 fragów(i) Skąd: Jamajka.
|
Wysłany: 2010-03-10, 22:03
|
|
|
| Cytat: | | Po drugie - mam straszne lagi, gdy leży smoke... Gdy smoke jest i patrze na niego, to mam ogromne lagi. Jak widzę smoka to nie patrze na niego i przechodze tyłem, wtedy nie laguje |
interesujące, jeszcze czegoś takiego nie słyszałem
na pewno to nie przez to.
najlepiej zrób tak: menu Start -> uruchom, tam wpisz "gpedit.msc" następnie wciśnij "OK".
z menu po lewej stronie wybierz "Szablony Administracyjne" następnie w głównym oknie wybierz opcję "Sieci" potem "Harmonogram Pakietów QoS" i "Ogranicz Rezerwowalną Przepustowość". Wybierz opcje "włączone" i w okienku "Limit Przepustowości" (%) ustaw na 0 ( zero ). Następnie kliknij "Zastosuj" i OK. |
|
|
|
|
 |
MraXis
Paplacz

Grupa: UserDołączył: 13 Lut 2010 Posty: 17 Skąd: Suwałki
|
Wysłany: 2010-03-11, 15:14
|
|
|
| TREEq napisał/a: | Ile masz FPS'ów??
// Z tym smokiem miałem podobą sytuację po wpisaniu w konsoli "net_graph" zobaczyłem że mam spadki FPS nawet do 3 |
FPS mam 100. Wpisałem net_graph i nic nie pomogło
A co do sposobu :DzunieK: to gpedit.msc mi się nie otwiera, gdyż ta komenda nie chodzi na Windows XP Home. Działa ona tylko na Professional chyba. |
|
|
 |
:dzun:
Mega Gaduła GaGa ulala

Grupa: AdministratorDołączył: 21 Lip 2009 Posty: 1498 Otrzymał 40 fragów(i) Skąd: Jamajka.
|
Wysłany: 2010-03-11, 17:09
|
|
|
MraXis, mi się normalnie otwiera, mam xp.
spróbuj reinstall, na takie problemy to tylko to pozostaje.
zobaczysz, czy to coś zależy od map, czy innych modów, ustawień etc. w cs. |
|
|
|
|
 |
TREEq
Mega Gaduła
Grupa: AdministratorWiek: 19 Dołączył: 17 Paź 2009 Posty: 383 Otrzymał 18 fragów(i) Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2010-03-11, 19:34
|
|
|
"net_graph" nie miało pomóc Chodziło mi o to byś sprawdził ile FPS masz w smoke. Odnosząc się do sytuacji z mapą de_aztec, zgadzam się z :DzunieK:, zrób reinstall Counter-Strike'a. Miałem podobną sytuacje ale na mapie de_inferno. |
|
_________________ Masz konto steam?! Przeczytaj To! |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj do ulubionych Wersja do druku
Ulubione tematy |